Lefkoşa-G.Mağusa Turu

Lefkoşa-Mağusa turumuzla bir günde iki büyük şehri görme imkanını sizlere sunuyoruz. Kıbrıs Barış Harekantı’nda yer alan kahramanlarımızın yattığı Boğaz Şehitliği’nden, Dr. Nihat İlhan Bey’in eşinin ve 3 çocuğunun katledildiği Kanlı Küvet olayının izlerinin sergilendiği Barbarlık Müzesi’ne, Kıbrıs’ta bulunan tarihi üç giriş kapısından biri olan Girne Kapısı’ndan, Avrupa’nın en büyük ikona müzelerinden biri olan St. Barnabas Müzesi’ne, vatan şairi Namık Kemal’in esaret yıllarını geçirdiği Namık Kemal Zindanı’ndan hayalet şehir Kapalı Maraş’a dopdolu geçirebileceğiniz bir tur. Doğu’nun ıssız limanı Mağusa’da Kıbrıs’a özgü hediyelik eşyalar alabilmeniz için alışveriş fırsatı ve Medeniyetler şehri Lefkoşa’yı tanıma imkanı.

Galeri

Tur İçeriği

Makarios Kıbrıs Ortodoks Kilisesi başpiskoposu ve bağımsız Kıbrıs Cumhuriyeti ‘ nin ilk cumhurbaşkanıdır.

Kıbrıs Harekâtı sonucunda ölen Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerinin (subay, astsubay, erbaş ve erler) ve bazı Kıbrıslı Türk askerler anısına Türkiye tarafından yapılan Girne’deki mezarlık.

25-26 Aralık 1963’te Lefkoşa’da geçen olaylarda, Binbaşı Nihat İlhan’ın 2 ay önce yanlarına aldırdığı ailesinin içinde bulunduğu ev , Rum çeteciler tarafından basılmış ve ailesi burada kurşuna dizilerek öldürülmüştür.

Yeşil Hat’ ın bugünkü sınırları 1974 yılındaki Kıbrıs Harekâtı ile belirlenen Rum tarafı ve Türk tarafını ayıran hayali bir çizgidir.

Girne Kapısı, Lefkoşa surlarında yer alan bir kapı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan kapı; şehrin kuzeye, dolayısıyla Girne’ye ulaşımını sağlamaktaydı. 1567 yılında inşa edilmiş olup, Venediklilerin yaptığı üç kapıdan biridir.

Mağusa Surları’nın tarihe tanıklık eden eşsiz güzelliklerini sizlere sunuyoruz.

Maraş, 1974 yılında 13 Ağustos’ta İkinci Kıbrıs Harekâtı sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ele geçirilmiştir.1974 öncesi Akdeniz’in en ünlü tatil merkezlerinden biri olan Maraş, şu sıralar Birleşmiş Milletler tarafından denetlenmektedir.BM’ye ait bir adet bina bulunmaktadır.

Namık Kemal Meydanı’nın batısındaki Venedik Sarayı’nın avlusunda yer alan, dikdörtgen planlı ve iki katlı bir yapıdır.

Kıbrıs kralları 1369 yılına kadar bu sarayda oturmuştur. Gördüğü bir deprem sonucunda Venedik Sarayı yıkılmıştır. Günümüze ise kalıntıları bulunmaktadır.

Orijinal ismi Saint Nicolas Katedrali olan eski bir Katolik mabedidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC)’nin en büyük iki camisinden biridir. 1328’de katedral olarak açılmış ve 1571’de Osmanlı Devleti tarafından bölgenin ihtiyacını karşılamak için camiye çevirilmiştir. Kıbrıs Fatihi olarak anılan Lala Mustafa Paşa’nın adını almıştır.